09 Aug
Gümüş Takıların Kararması Nasıl Önlenir?

Birçok müşterimizden aldığımız geri dönüşler neticesinde bu yazıyı yazma gereği duyduk. Gümüş takılara ilgi duyan birçok takipçimiz gümüş takıların uzun ömürlü olması için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi almak istiyor. Bu yazımızda gümüş takıların kararması nasıl önlenir, bunun sebepleri nelerdir gibi konulardan ve bu durumun yaşanmaması için kullanım önerilerinden bahsedeceğiz.


Gümüş Neden Kararır?

Konumuza girmeden önce ''gümüş neden kararır?'' sorusuna yanıt vermekle başlayalım. Gümüş takılar, üretim sırasında çeşitli teknikler kullanılarak kullanıma hazır hale gelmeleri için gerekli parlaklığa ulaştırılırlar. Kullanıma hazırlandıktan ve müşteriye ulaştıktan sonra aynı parlaklıkla uzun süre kullanabilmek için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Peki ''her gümüş kararır mı?'' diye merak ediyorsanız onun da yanıtını verelim. Kullanım sırasında gerekli koşullara dikkat edilmediği takdirde her gümüş ürününün kararması normaldir. Gümüşün kararması onun gümüş olmadığını ya da ayarında bir problem olduğunu göstermez. Hatta şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki asla kararmaz denilen ürünlerin gümüş olması mümkün değildir. Dolayısıyla kullandığınız gümüş bir takının karardığını gördüğünüzde bunu orijinalliğiyle bağdaştırmanız doğru olmayacaktır.


Gümüş takıların kararması nasıl önlenir?

Sizlerle daha önce ''Kararan Gümüşler Nasıl Parlatılır?'' sorusuna yanıt bulmuştuk. Aldığımız zaman göz kamaştıran parlaklığa sahip gümüş takılarınız bir süre sonra kararmakta, eski görünümlerini kaybetmektedir. Bizler ise gümüş takılarımızın her zaman ilk günkü parlaklıklarını korumalarını isteriz. Bu nedenle sizler için aşağıda belirttiğimiz maddelerde gümüş takıların kararması nasıl önlenir ve gümüş takılara en çok zarar veren şeyler nelerdir sorularına yanıt veriyoruz.

  • Gümüş takılar kimyasal maddelere karşı oldukça duyarlıdır. Krem, çamaşır suyu, deodorant, deterjan gibi kimyevi maddelerin gümüş takılarla teması halinde aşındırıcı ve karartıcı etkiler ortaya çıkar.
  • Gümüş takılar bunun dışında tuzlu suda yani deniz suyunda hızlı bir şekilde kararabilirler. Bu nedenle denize girildiğinde çıkarılmaları en doğrusudur. Özellikle yaz aylarında bu konudaki şikayetlerin arttığını görmekteyiz.
  • Kararmaya sebep olacak diğer bir etken de ürünlerin terle temas etmesidir. Terleme düzeyi kişiden kişiye değiştiğinden bazı kişilerde kararma olup bazılarında daha geç olmasının sebebi budur.
  • Takılarınız kullanılmadan uzun süre bekletilecekse kendi kutularında saklarsanız hem çizilmeleri hem de kararmaları engellenmiş olur. Siz de bu konulara dikkat ederek takılarınızın uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yazımızın daha sonuna geldik. Her türlü soru, görüş ve önerileriniz için aşağıda bulunan yorum bölümünü kullanabilir ya da iletişim kanallarımızdan bize ulaşabilirsiniz.



Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.