25 Aug
Kararan Gümüş Nasıl Parlatılır?

Gümüş takı kullanıcılarının en sık karşılaştığı sorun takılarında kararma meydana gelmesidir. Kıyafetlerimiz kadar önemli olan ve hayatımızın neredeyse her yerine giren gümüş takılar, oksitlenme nedeniyle gün geçtikçe kararmaktadır. Bu sorun nedeniyle takının kullanım ömrü kısalmakta, satın alınan takıdan memnuniyetsizlik duyulmaktadır. ''Kararan gümüş nasıl parlatılır?'' sorusuna cevap vermeden önce bu durumun sebepleri hakkında yazdığımız yazıyı okuyabilirsiniz.


Gümüş Takıların Kararması Nasıl Önlenir?


Gümüş Nasıl Temizlenir?

Gümüş takılar karardığında yapılması gereken şey, takıya temas eden kimyasalın (deterjan, ter, deniz suyu, parfüm, çamaşır suyu gibi) etkilerini ortadan kaldırarak takıya eski görünümünü tekrar kazandırmaktır. Gümüşü tekrar parlatmak için yapılması gereken çeşitli işlemleri ve gümüş nasıl temizlenir sorusunun yanıtını aşağıdaki maddelerde bulacaksınız.


1-) Karbonat Mucizesi

Gümüş takılarınızdaki kararmayı gidermek için yapılabilecek en etkili ve en pratik işlemlerden biri sıcak suya bolca karbonat ekleyip iyice karıştırarak bu suyun içerisinde kararan gümüşü fırçalayarak temizlemektir. Bu işlem için diş fırçasını ya da elbise temizleme fırçasını kullanabilirsiniz. Karbonatın çözücü etkisi sayesinde takılarınızın üzerindeki kir ve kimyasal maddeler hızla çözünerek uzaklaşacak, böylece takılarınız tekrar eski parlaklığına kavuşacaktır. Bir gümüş temizleme tekniği olarak sıkça duyduğumuz diş macunu da içerisinde bulunan karbonat sayesinde temizleyici etkiye sahip olsa da temizleme işlemini direkt olarak karbonatlı suda yapmak daha pratik olacaktır.


2-) Gümüş Temizleme Bezlerini Kullanmak

Gümüş takılarınızı parlatmak için gümüş temizleme bezi de kullanabilirsiniz. Bu bezler gümüş takı temizliği için özel olarak üretildiğinden normal bezlerden farklı olarak üzerlerinde bir cila tabakası barındırırlar. Dolayısıyla bu bezlerle sildiğiniz gümüş takılarınız temizlenerek parlaklık kazanacaktır. Ancak bu yöntem hafif kararmalarda işe yarasa da ileri derecede renk değişimlerinde diğer yöntemler kadar etkili olmamaktadır. Yine de bu yöntemi sürekli uygulamanız halinde takılarınızın kararmasını engelleyebilirsiniz. Gümüş takılarınızın uzun ömürlü olması için Silverplus'tan vereceğiniz her siparişinizin yanında bir adet gümüş temizleme bezini hediye olarak gönderiyoruz. Hediye olarak gönderilen bez kullanım sonucu kirlense bile temizleyici özelliği kaybolmamaktadır. Dolayısıyla daima kullanabilirsiniz.


3-) Sigara Külü Kullanarak Temizlemek

Gümüş temizleme bezine ulaşamadığınız ve takınızdaki kararmanın ileri seviyede olmadığı durumlarda pamuklu bir bezin üzerine sigara külü döküp güzelce yedirerek bununla takınızı temizlemeyi deneyebilirsiniz. Temizleme bezine yakın bir temizlik sağlayacaktır.


4-) Gümüş Takılarınızın Bakımı İçin Bize Başvurun

Gümüş takılarınızdaki kararmayı bu yöntemleri denemenize rağmen gideremediniz mi? Kararan Gümüş Nasıl Parlatılır? sorusunun yanıtına hala bulamadıysanız sunduğumuz profesyonel gümüş parlatma hizmeti tam size göre! Kullanmakta olduğunuz gümüş ürünlerinizi bize göndererek ilk aldığınız günkü haline dönmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için özel makinalar ve çözeltiler kullanarak ileri düzeydeki kararmaları eski haline döndürebilmekteyiz.


Siz de ömür boyu bakım garantili Silverplus ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. Her türlü soru, görüş ve önerileriniz için aşağıda bulunan yorum bölümünü kullanabilir, alternatif olarak iletişim kanallarımız üzerinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz.



Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.